Läti riigifirmade võlad ulatuvad 22 miljardini

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latvenergo logo.
Latvenergo logo. Foto: Latvenergo

Lõunanaabrite 142 riigi bilansis olevat ettevõtet jäid eelmisel aastal võlgu 945 miljonit latti ehk ligi 22 miljardit krooni.

Suurima võlakoormaga on riigifirmade aruande kohaselt energeetikasektori ettevõtted, kus võlad ületavad poole miljardi lati piiri. Suurima osa 527 miljonit latist kasutas seejuures Latvenergo, kirjutab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Teine suurem võlglane on Läti erastamisagentuur 150 miljoni latiga. Suurem osa sellest läks raskustesse sattunud Parex pangalt Läti hüpoteekpanga aktsiate ostmiseks.

Aruandes kirjutatakse, et transpordiettevõtete võlad on viimase kahe aastaga kahekordistunud. Kui 2007. aastal oldi võlgu 86 miljonit latti, siis eelmise aasta lõpuks oli see summa kasvanud juba 154 miljoni latini. Transpordifirmade seas on suurim võlglane Latvijas Dzelzceļšs.

Läti riigifirmade käive oli eelmisel aastal 2,256 miljardit latti ehk ligi 50 miljardit krooni ning kahjum seejuures vaid 32 miljonit latti (706 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles