Tõusev gaasküttehind tõi vallaelanikud kokku

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Lääne-Virumaal asuva Vinni valla kehtestatud kütte piirhind kaugküttepiirkondades Vinni ja Pajusti alevikus šokeeris vallaelanikke nii palju, et hinnatõusuga seonduvatele küsimustele vastuste saamiseks kutsuti eile vallamajas koosolek kokku.


Uuest kütteperioodist kehtima hakkav Vinni valla kehtestatud gaaskütte piirhind kaugküttepiirkondades Vinni ja Pajusti alevikus tõi eile vallamajja kokku hulgaliselt rahvast, kirjutab Virumaa Teataja.

Ühise arutelu käigus loodeti vallavanem Toomas Väinastelt ja OÜ Askoterm juhataja Rafik Asadovilt saada vastused tekkinud küsimustele: miks on hinnatõus nii suur ja millest on see tingitud.

Rafik Asadovi sõnul tingib gaasküttehinna tõusu maailmaturul toimuv: tõus sõltub naftahinnast, vedelkütuse hinnast maailmaturul, dollari kursist.

«Onu Hussein teeb väikselt sõda, meie börsimaaklerid mängivad oma mänge, see tähendab, et mängib dollarikurss, naftahind ja meile müüdava gaasi hind,» ütles Asadov ja lisas, et oma rolli on mänginud ka Gruusia-sündmused ja Ameerika rannikul möllav orkaan.
Asadov rõhutas, et jutt on praegu ikkagi piirhinnast, mis on kehtestatud vastavalt energiaturu reeglitele, üle mille tootja müüa ei tohi. Alla piirhinna tohib müüa.

«Praegu on situatsioon selline, et gaasihind kogu aeg tõusis ja me kehtestasime kõrgema piirhinna, aga müüma hakkame tegeliku gaasihinna järgi, mis kogu aeg muutub,» selgitas Asadov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles