Tarmo Kriis napi häältesaagi pärast püssi põõsasse ei viska

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis Keskerakonna valimispeol.
Tarmo Kriis Keskerakonna valimispeol. Foto: Liis Treimann

Esimest korda riigikogu valimistel kandideerinud, endine tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis ei näe valimistelt saadud tagasihoidlikus häältesaagis midagi katastroofilist, ning lubab, et tegutseb poliitikas edaspidigi.

Endine reformierakondlane Kriis, kes liitus Keskerakonnaga alles tänavuse aasta alguses, ei ole valimistel tehtud tulemuse üle pettunud. Nimelt kogus ta Tallinna kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas kokku 215 häält. 14 samas piirkonnas kandideerinud keskerakondlase võrdluses oli tema tulemus alles kümnes.

Kriisi sõnul lootis ta küll pisut rohkem hääli, ent esimese korra kohta on see tulemus tema hinnangul siiski ootuspärane. Miks talle rohkem hääli ei tulnud, ei osanud ta öelda. «Ma arvan, et see oli lihtsalt vähese hoovõtu küsimus,» pakkus ta välja.

Sellegipoolest ei pea ta oma tulemust üldsegi väga halvaks. «Ma arvan ikkagi, et esimest korda valimistel osaledes ei ole mõistlik väga kõrgeid ootusi seada. Igal juhul on poliitiku kapital hääled ja 215 häält on parem kui mitte ühtegi häält,» selgitas Kriis.

Järgmistel, nelja aasta pärast toimuvatel riigikogu valimistel osalemise kohta ei ole Kriis veel otsust teinud, ent ta kinnitas, et poliitika osas ta veel püssi põõsasse ei viska. «Kahetseda tuleb elus neid asju, mis tegemata jäävad, mitte neid, mis on tehtud.»

Kriis osales ka 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimisel, kus veel Reformierakonna ridades kandideerinuna kogus ta Hiiu vallas 69 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles