Nokia vahetab soomlasest tegevjuhi välja kanadalase vastu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli-Pekka Kallasvuo
Olli-Pekka Kallasvuo Foto: SCANPIX

Mobiiltelefonidetootja Nokia vahetab soomlasest tegevjuhi Olli-Pekka Kallasvuo välja kanadalase Stephen Elopi vastu.

Kallasvuo viimane tööpäev juhatuse esimehena on 20. septembril 2010. Küll aga jätkab ta Nokia Siemens Networki juhina, vahendas YLE.

Vastavalt töölepingule saab ta lahkumishüvitiseks 4,6 miljonit eurot ehk 72 miljonit krooni. Summa vastab 18 kuu põhipalgale.

Elop töötab praegu Microsofti äridivisjonis. Varem on ta olnud juhtivatel kohtadel mitmes USA börsifirmas.

Nokia direktorite nõukogu esimehe Jorma Ollila sõnul on praegu õige aeg kiirendada Nokia reforme ja tuua ettevõttesse uus, eriliste oskuste ja teadmistega juht, et edendada firma kordaminekuid.

«Tänan kogu Nokia nõukogu nimel Olli-Pekkat tema 30-aastase karjääri eest Nokias. Nende aastate jooksul on osalenud aktiivselt firma ja selle tegevuse arendamises. Tema pühendumus ja panus on läbi aastate olnud väga tugev. Nõukogu soovib talle edu edaspidiseks,» rääkis Ollila.

Elop on uuest ametikohast vaimustatud. Ta nimetas Nokia globaalset positsiooni ainulaadseks ja Nokia töötajaid andekateks ning tööle pühendunuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles