Küsimus, mis näitab tööintervjuul kandidaadi kirge pakutava töö vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: PantherMedia

Suurem osa juhte tahavad oma meeskonda palgata inimesi, kelle silmad igapäevaselt tööd tehes säraksid. Tarkvaraanalüüsiga tegeleva ettevõtte New Relic tegevjuht Lew Cirne kasutab selliste inimeste leidmiseks ühte kindlat tööintervjuu küsimust, vahendab Business Insider.

Cirne palub kõigile intervjuule palutud kandidaatidel kirjeldada oma parimat kujuteldavat tööpäeva.

«Sa sõidad töölt koju, parimas tujus. Mis võiks olla see, mis sind selle tööpäeva juures nii õnnelikuks tegi?»

Cirne´i sõnul on see küsimus heaks viisiks välja selgitada, kas võimalik uus töötaja suhtub oma töösse kirega – ja just selliseid inimesi ta tahabki palgata.

«Kui sa teed midagi, mida armastad, kui see paneb mööda su selgroogu jooksma meeldivaid judinaid, on ka sinu tulemuslikkus kõrgel tasemel.»

Tema sõnul ei tohiks töö olla inimese jaoks midagi, «millest tuleb end läbi pressida, et hiljem oleks võimalik hakata unistuste elu elama».

«Töö peaks olema lõbus ja väljakutseid pakkuv ning töötada tuleks projektide kallal, millel on selge eesmärk ja tähendus. Ma armastan esmaspäeviti tööle tulemist ning ma tahan töötada inimestega, kes jagavad mu kirge, sest siis on võimalik oma klientidele suurepäraseid tooteid luues ka ennast õnnelikult tunda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles