Eesti tudeng mõtles Electroluxile välja väikese külmiku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
II koht.
II koht. Foto: Electrolux

Kodutehnika tootja Electrolux viis koos Eesti Kunstiakadeemiaga läbi võistluse DesignLab, mille võitjaks osutus tudeng Lauri Hirvesaar, kes pakkus välja portatiivse mini-külmiku ehk Electroluxi Lumehelbekese kontseptsiooni

Electroluxi Lumehelbekese disain põhineb soojust juhtival tulevikumaterjalil, mis võimaldab temperatuuri juhtida ja jagada läbi erinevate materjalide. Lahendus koosneb temperatuuri akumuleerivatest helbekestest ja laadimisjaamast. Vali lihtsalt lumehelbel õige temperatuur ja paigalda soovitud toiduainele. Vormiliselt on tootele leitud sobilik esteetiline metafoor, mis võib kaasa aidata ka toote funktsionaalsele lahendusele: lumehelbe hargnev kuju võimaldab pehmes-paindlikus materjalis suurt kokkupuutepinda erinevate vormidega.

Teise kohta pälvis Kuido Kasak Juhtmeta Potiga. See on toidupott, mis ei vaja eraldi kuumutusseadet, sest on ise võimeline muutma juhtmevabalt energiat soojuseks või ka külmaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles