Ansip nimetas tööandjate manifesti «kohatuks tekstiks»

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil..
Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil.. Foto: Toomas Huik.

Peaminister Andrus Ansip tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil tööandjate manifestist rääkides, et ehkki selles on ka väärt ettepanekuid, määravad üksikud kohatud ideed õhustiku, mis ei lase seda dokumenti tõsiselt võtta.

Ansip tõdes täna valitsuse pressikonverentsil, et ei näe reformierakondlaste seas toetust tööandjate manifestis toodud ideedele pensioniea tõstmisest 67 eluaastale lähiaastatel või võõrtööjõuturu avamisele lihtöölistele.

«Sõbrad, meil on praegu 70 000 registreeritud  töötut. Selline ettepanek avada Eesti võõrtööjõule, pidades silmas ka lihttöölisi, on praegu kohatu ja isegi kui meil ei oleks siin praegu nii palju töötuid, oleks see kohatu,» sõnas peaminister ning lisas, et rumal oleks korrata põhjanaabrite vigu seoses liiga liberaalse immigratsioonipoliitikaga.

«Ma ei pea võimalikuks ka anda tööandjatele ühepoolset õigust töötajate palku vähendada. Meie käsitleme oma  töölepingu seaduses tööandjat ja töövõtjat võrdsete lepingupooltena ja siis tuleb järsku idee, mis hüljati Euroopas juba 19. sajandi poole peal, ühte manifesti. Kas te arvate, et ma peaks selle üle tõsimeelselt diskuteerima hakkama,» küsis Ansip.

Peaminister tõdes, et tööandjate manifestis on ka mõistlikke ideid. Ta tõi välja maksusüsteemi stabiliseerimise, tasakaalus eelarve ja e-rakenduste kasutamise laiendamise, kuid lisas, et need punktid ei ole tööandjate ideed, vaid olnud Reformierakonna programmis juba erakonna asutamisest.

«See foon, mis tekib tänu neile kohatutele ideedele, loob õhustiku, kus minu meelest seda manifesti arutelude keskele ei saa võita,» lisas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles