Prognoos: Eesti püüab Iirimaa kinni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi seirejuht Kitty Kubo.
Arengufondi seirejuht Kitty Kubo. Foto: Peeter Langovits.

Arengufondi prognoosi kohaselt tõuseb Eesti Maailma Majandusfoorumi globaalse konkurentsivõime edetabelis järgmisel aastal veel.


Nimelt pakub Arengufond Eestile järgmiseks aastaks 31. kohta, ühtlasi ennustatakse, et Eesti püüab edetabelis kinni Iirimaa. Hetkel asub Eesti pingereas 33. kohal, Iirimaa hoiab aga 29. positsiooni.

Arengufondi seirejuht Kitty Kubo märkis samas, et tänavuses konkurentsivõime edetabelis on Leedu Eestile arvestatava sammu lähemale astunud, kerkides aastaga tabelis kuus kohta.

Hetkel asub Leedu küll 47. kohal, kuid Kubo hinnangul jätkab Leedu kiiret kasvu.

Samuti ennustatakse, et Poola jõuab järgmisel aastal Eesti kannule. Selle aasta raportis asub Poola 39. kohal ning aastaga parandas riik positsiooni seitsme koha võrra.

Eesti lõunanaaber Läti paikneb värskes tabelis 70. kohal, olles langenud aastaga kaks kohta. Venemaa säilitas aga oma 63. koha.

Läinud aastal pani Arengufond oma prognoosiga veidi mööda. Mäletatavasti oli mullu Eesti globaalse konkurentsivõime pingereas 35. kohal ning siis ennustas Arengufond, et tänavu langeb Eesti 40. kohast tahapoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles