Eesti suurim tugevus: malaaria vähene esinemine

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur.
Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits.

Arengufondis täna tutvustatud globaalse konkurentsivõime raporti kokkuvõttest ilmneb, et Eesti on mitmete näitajate poolest maailma riikide seas esikümnes.


Nii selgub, et Eesti konkurentsivõime tugevamateks külgedeks on uuringu järgi malaaria vähene esinemine ja kulu ettevõtlusele (pingereas 1. koht), mobiilside levik (2. koht) ning interneti kättesaadavus koolides (2. koht).

Ka märgitakse ära Eesti madalad tollitariifid (4. koht), palgatingimuste määramise paindlikkus (5. koht), valitsuse madal võlatase (5. koht), valitsuse regulatsioonide madal koormus ettevõtlusele (7. koht) ning palga ja tootlikkuse suhe (8. koht).

Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur rõhutas, et Eesti üheks olulisemaks tugevuseks selle aasta raportis oli see, et makroökonoomiliste näitajate poolest hüppas Eesti eelmise aasta 47. kohalt tänavu 18. kohale.

Olulist rolli mängisid seejuures riigi eelarvetasakaal ning riigivõla madal tase.

Maailma Majandusfoorum reastas oma raportis sel aastal 139 riiki.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles