Ilves: majandus on tasakaalustatum kui enne kriisi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik

President Toomas Hendrik Ilves ütles esinduslikult Krynica majandusfoorumil esinedes, et Eesti majandus on hetkel tasakaalustatum kui enne kriisi, kui välja arvata kõrge tööpuudus, mis on üheks kriitilisemaks aspektiks.

«Me oleme Euroopana edukas, kui suudame kergitada oma konkurentsivõimet USA ja tõusva Aasia kõrval, senisest enam koordineerida oma majanduspoliitikat Euroopa Liidu liikmesmaade vahel ning üleüldse olla paindlikumad järjest kiiremini muutuvas maailmas,» ütles president Toomas Hendrik Ilves, kes arutles täna toimuval Krynica majandusfoorumil majanduskriisi järgse Euroopa Liidu tuleviku üle.

Euroopa Parlamendi presidendi Jerzy Buzeki juhitud arutelul esinesid koos Eesti riigipeaga Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso, Poola president Bronislaw Komorowski, Soome endine peaminister ja Nokia asepresident Esko Aho ning Saksamaa siseminister Thomas de Maiziere.

President Ilves tutvustas oma sõnavõtus Eesti kogemusi euroalaga liitumisel vaatamata majanduskriisile, märkides ka seda, et majanduskriis tähendas teatud mõttes võimalust saada lahti majandusbuumi ajal kogunenud tasakaalustamatustest. «Uueks majandustõusuks on vajalikud mitmed eeldused ja üks neist on euroalaga liitumine,» ütles Ilves.

Eesti riigipea lisas, et Eesti on väljunud langusest ootusega kaheprotsendilisele kasvule 2010. aastal.

President Ilves ütles, et Eesti majanduskeskkonna eduka taastumise taga oli kindlasti range kokkuhoiu võimalikult varajane kasutamine, tuues näiteks riigieelarvelised kärped aastal 2009. «Seejuures oli Eesti üks esimesi Euroopa Liidu riike, kus sellega algust tehti,» ütles Ilves.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles