Tehnoloogiablogi: Nokia müüb hiinlastele oma kaamerat

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meizu pood Shenzenis, esiplaanil Meizu eelmine tippmudel MX3. Nüüd on väljas juba MX4 ning sel kevadel oodatakse MX5 avalikustamist, mis kõigi muude lisandite seas peaks silma paistma ka Nokia kaameraga.
Meizu pood Shenzenis, esiplaanil Meizu eelmine tippmudel MX3. Nüüd on väljas juba MX4 ning sel kevadel oodatakse MX5 avalikustamist, mis kõigi muude lisandite seas peaks silma paistma ka Nokia kaameraga. Foto: CHINA STRINGER NETWORK / REUTERS

Hiina tehnoloogiablogi My Drivers teatab, et Hiina mobiilitootjal Meizul on kavas oma uusimale telefonile MX5 lisada Nokia 40-megapiksline kaamera.

Meizu ja Nokia on väidetavalt teinud koostööd aasta algusest saadik ja kui enne arvati, et tegemisel on uus Nokia nutitelefon – kuuldus, mille Meizu ümber lükkas – siis nüüd paistab, et koostöö mõte on hoopiski Nokia 40-megapikslise telefonikaamera lisamine Meizu telefonide uuele lipulaevale.

Nokia hiigellahutusega kaamera tuli avalikkuse ette 2011 mudeliga Nokia 808. PureView -nime kandev tehnoloogia võimaldas digitaalset suurendamist ilma oluliselt pildikvaliteedis järeleandmisi tegemata. Hilisemad mudelid, v. a Lumia 1020, hiigellahutusega kaamerat aga enam ei sisaldanud.

Nüüd aga näib, et Nokia on leidnud endale uue turu, müües oma kaameratehnoloogiat mobiilitootjatele, kirjutab Kauppalehti.

Meizu MX5 peaks esimest korda avalikkuse ette toodama Barcelona mobiilimessil märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles