Kreeklased Syriza reformidest: see on riigireetmine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enneolematud meeleavaldused Ateenas mõned aastad tagasi.
Enneolematud meeleavaldused Ateenas mõned aastad tagasi. Foto: SCANPIX

Kreekas võimulolev vasakpoolne Syriza on saanud valmis oma reformiplaanid euroalale, ent kreeklased süüdistavad erakonda riigireetmises.

Reformid seisnevad peamiselt korrputsiooni ja maksupettustega võitlemises, mis peaks riigi sissetulekuid suurendama. Peatähelepanu on alkoholi- ja tubakasmugeldajatel. Samuti reformitakse tööturgu, vahendab CNBC.

Rahustamaks valijaid, lubas Syriza abi ka kreeklastele. Kreeka majandus on langenud veerandi võrra, iga neljas kreeklane on tööta. Erakond lubas tasuta ravi töötutele, eluasemegarantiisid ning ligi 60 miljoni euro eest tasuta elektrit kreeklastele. Lisaks ka ligi 749 miljoni euro eest toiduabi.

Ént Syrizal on raskusi nende lubaduste täitmisega, mille eest nad üldse võimule said. Syriza vanim liige ning Euroopa Parlamendi liige Manolis Glezos sõnas, et Syriza on valmislubaduste täitmises ebaõnnestunud. Ta vabandas kreeklaste ees, et on sellise illusiooni loomisele kaasa aidanud. 

Kreeka valitsuse pressiesindaja sõnas, et Glezos on küll austusväärne, kuid see avaldus on eksitav. 

Mõned kreeklased süüdistavad Syrizat riigireetmises. Näiteks Kostas Karampas kirjutas sotsiaalmeedias, et kes iganes uuele võlaleppele alla kirjutab, tuleks vastutusele võtta ülima riigireetmise eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles