Sylvesteri protsessi miljonid moonutavad Kuressaare linnaeelarvet

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonid.
Kroonid. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Puidufirma Sylvester ja maksuameti vahel toimunud kohtuprotsessi tulemusena ettevõtte aktsionäridele riigi poolt makstud valuraha peegeldub miljonitesse kroonidesse ulatuva tulumaksuna ka Kuressaare eelarves, kuid uute kohtuvaidluste tulemusena võib linnakassa neist summadest siiski ilma jääda.

Mullu juunis otsustas riigikohus, et riik peab 34 AS Sylvester kunagisele osanikule tagasi maksma kokku 386 miljonit krooni tulumaksu, 181 miljonit krooni kogunenud intresse ja lisaks mitu miljonit krooni kohtukulusid, kirjutab Meie Maa.

Riigi poolt makstud intressidest suur osa läks aktsionärile, kes on Kuressaare maksumaksjate hingekirjas ja kes need ka oma mulluste tuludena deklareeris. Juulis tasus ta kümnetesse miljonitesse kroonidesse küündinud intressidelt ka tulumaksu, mis kergitas kohe ka linna eelarvelaekumist mitme miljoni võrra. Samas on ta tulumaksu tasumise kohtus vaidlustanud, mistõttu linnaeelarve võib lisamiljonitest ikkagi ilma jääda.

Sylvesteri suurimad omanikud olid Mati Polli, Peeter Mänd Urmas Nimmerfeldt ja Kaido Jõeleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles