Automüüjad: ebakompetentne seadus pole maksuameti süü

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Sillat
Arno Sillat Foto: Liis Treimann

Viimastel päevadel on palju kõneainet pakkunud maksu-ja tolliameti nn jälitustegevus firmaautode käibemaksupettuste avastamisel. AMTELi tõi välja, et antud ebakompetentse seadusmuudatuse, mis sunnib MTAd võimalikule seadusrikkumisele, võttis siiski rahandusministeeriumi ettepanekul vastu riigikogu.

Äärmuslikke meetodeid sunnib maksu-ja tolliametit kasutama ilmselt asjaolu, et loodetud kümneid miljoneid, mida rahandusministeerium firmaautode käibemaksustamisega lootis riigikassasse kasseerida, ei paistagi laekumas. Mida muuseas ennustasid mitmed ettevõtlusorganisatsioonid, nende seas ka autode müügi- ja teenindusettevõtete liit ehk AMTEL, teatas organisatsioon. 

«Juba paari nädala pärast on kõigil meil võimalus anda valimistel oma panus, et tulevikus võetakse vastu seadused, mis reaalselt töötavad ning mille täitmist on võimalik mõistlikult ka kontrollida. Käibemaksuseaduse viimane muudatus on selge näide, milliseid seadusi ei peaks rakendama,» leidis AMTELi tegevjuht Arno Sillat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles