Koppel: finantsturud ei karda enam, et Kreekale järgnevad Portugal ja Hispaania

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel.
Peeter Koppel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Finantsturud ei karda enam, et võlgades siplevale Kreekale järgneksid euroalast väljalangemise korral teised Lõuna-Euroopa riigid, ütles finantsekspert Peeter Koppel.

Peeter Koppel rääkis saates «Kahekõne», et praeguses kontekstis me näeme, kuhu võib Kreeka-taoline majanduspoliitika viia, vahendas ERR Uudised.

«Olgem ausad, Lõuna-Euroopas on teisigi riike, kes on Kreekale selles mõttes liiga sarnased,» viitas saatekülaline Portugalile, Hispaaniale, aga ka Itaaliale ja Prantsusmaale.

Ta tuletas meelde, et veel mõni aeg tagasi oli Euroopas kõige suurem hirm see, et kui Kreeka langeb euroalast välja, on loodud pretsedent ning järgnevad eespool nimetatud teised Lõuna-Euroopa maad, siis võis Kreeka seda hirmu mingil määral ära kasutada.

«Tänasel päeval on Kreeka kaasus selgelt isloeeritud ja kui Kreeka uudistevoogu vaadata, siis turud ei näita seda, et kardetakse, et Portugal või Hispaania oleksid järgmised, Kreekat käsitletakse isoleeritud juhtumina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles