Outotec on Helsingi börsil lühikeseksmüüjate lemmik

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Outoteci toodete järgi on praegu vähe nõudlust, sestap on ettevõtte aktsia ka Helsingi börsil lühikeseksmüüjate lemmik.
Outoteci toodete järgi on praegu vähe nõudlust, sestap on ettevõtte aktsia ka Helsingi börsil lühikeseksmüüjate lemmik. Foto: outotec.com

Kaevandustehnikat valmistav Outotec on lühikeseksmüüjate, ehk aktsiate langusele panustavate kauplejate lemmik Helsingi börsil, vahendab Taloussanomat Soome finantsinspektsiooni Finanssivalvonta statistikat.

Outoteci kogu aktsiahulgast on lühikeseks müüdud vähemalt 8,7 protsenti, selgub Finanssivalvonta värskest statistikast. Inspektsiooni juures peab investor oma lühikese positsiooni registreerima juhul kui see ületab 0,5 protsenti aktsiate arvust – seega võib lühikeseks müügi maht Outotecis suuremgi olla.

Outotec on kannatanud tellimuste vähenemise all ja tarned ettevõtte peamisele turule, kaevandusfirmadele, on samuti kahanenud, kirjutab Taloussanomat.

Järgmised kaks lühikeseksmüüjate lemmikaktsiat on aga rehvifirma Nokian Renkaat (vähemalt 8,3 protsenti aktsiatest lühikeseks müüdud) ja ehitusfirma YIT (6,6 protsenti). Mõlemal ettevõttel on märkimisväärselt tegevust Venemaa turul, seega mängivad aktsiakauplejad sellele, et Vene rubla püsib nõrk ja ettevõtetel tuleb seal veelgi enam kahjumeid kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles