Ameeriklastel on õnneks vaja 75 000 dollarit aastas

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollarid
USA dollarid Foto: Caro / Scanpix

4-liikmelise Ameerika perekonna jaoks on normaalse elukvaliteedi tagamiseks ja üleliigse stressi vältimiseks aastane optimaalne sissetulek 75 000 dollarit ehk 918 750 krooni, selgus USA Princetoni ülikooli teadlaste Angus Deaton ja Daniel Kahnemani uuringust.

Teadlased uurisid ligi 450 000 Gallupi instituudile saadetud ankeeti ja leidsid, et ameerika perede rahulolu oma elukvaliteediga kasvab oluliselt, kui pere sissetulek on 75 000 dollarit aastas, vahendab InterRight.

Samas tõdetakse, et selle piiri ületamisel suureneb stressorite arv ning sissetulekute suurenemine ei too enam rahuldust.

«Tõenäoliselt on 75 000 dollarit selline tase, mis lubab inimesel elust rõõmu tunda, perega aega veeta, saada kvalifitseeritud arstiabi ning veeta oma vaba aega vastavalt soovile,» märkisid uuringu autorid, kelle sõnutsi on summast kõrgem sissetulek seotud neurooside ja stressiga, mis kogunevad ega lase elust rõõmu tunda. Madalam sissetulek aga halvendab  inimeste emotsionaalset seisundit ja on üheks olulsieks pikaajalise depressiooni põhjuseks.

USAs on enam kui kolmandiku leibkondade sissetulek üle 75 000 dollari aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles