Rahvaliidu aseesimehega seotud firmal on üle miljoni krooni maksuvõlga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lisaks hiljutisele tülile Rahvaliidu parteikassa väidetava omavolilise kasutamise pärast on erakonna tänastel juhtidel rahaasjadega probleeme ka varasemast ajast.


Rahvaliidu aseesimees Viljar Jaamu osalusega firmale kuuluv ettevõte on Krediidiinfo järgi maksuametile ehk Eesti riigile maksmata maksude eest võlgu üle miljoni krooni.

Firmale kuulub Hotell Salzburg, kus toimuvad ka Rahvaliidu juhatuse koosolekud.

Hotelli peab firma Laurell Investments AS, mis on maksuametile üle miljoni võlgu. Tänase seisuga on maksuvõlg 967 497 krooni ja intressivõlg 155 710 krooni ning esitamata on veel kolm maksudeklaratsiooni. Firma omanik on OÜ Grand Kapital, mille suuromanik on aga 50 protsendiga Viljar Jaamu ja 40 protsendi omanik on tema vennapoeg Rainer Jaamu, kes on ühtlasi Rahvaliidu noorteorganisatsiooni juhatuse liige.

Jaamu ise väitis, et hoolimata Krediidiinfo andmeist ei ole tema maksuvõlglane. Rahvaliidu pressiesindaja vahendusel saabunud vastuses kinnitas Jaamu ka seda, et nimetatud ettevõtte juhtimisest ega kontrollimisest ei võta ta osa ei otse ega kaudselt. Jaamu seoseid firmadega näitab aga Äriregister.

Lisaks on rahaprobleeme ka teistel Rahvaliidu tänastel juhtidel - esimees Juhan Aare firma OÜ Kultuurfilm on meedia teatel krooniline võlgnik. Rahvaliidust värskelt lahkunud endisele aseesimehele Ingvar Tšižikovile kuuluva mööblifirma Vinnal OÜ pankrottprotsess on täies hoos.

Rahvaliidu aseesimees Riina Kull on aga segatud Torma Prügila ümber käivasse kohtuvaidlusesse ning aseesimees Ester Tuiksoo on koos Villu Reiljaniga kohtu all maadevahetuste kriminaalasjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles