Maris Lauri: Kreeka võib ilma abita hakkama saada küll

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri
Maris Lauri Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Maris Lauri sõnul pole võimatu, et Kreeka saab hakkama ka ilma Euroopa Liidu abita.

Rahandusminister lausus täna ajakirjanikele, et teatavasti on Kreeka vaatamata halvenenud maksulaekumistele primaarülejäägis. Juhul kui välisabi pikendamisest asja ei saa, läheb Kreekal kindlasti keerulisemaks, tekib välissurve, aga välistatud ei ole, et nad saavad ka ilma hakkama.

«Kui nad suudavad oma asju korraldada, suudavad hoida ka eelarve tasakaalus, kohustused täita, aga see on kindlasti keeruline, mis tähendab ka seda, et nad peavad oluliselt parandama maksulaekumisi,» selgitas Lauri.

Tema sõnul kutsus peaminister Alexis Tsipras parlamendis valitsuse ametisseasumise kõnes rahvast üles neid toetama ning maksud korralikult ära maksma. Maksumuudatused ei ole plaanis mitte sel, vaid järgmisel aastal.

Maris Lauri kinnitas, et Kreeka on korduvalt öelnud seda, et austab oma kohustusi.

«See on üks punkt, millega nad üldse ei vaielnud,» toonitas minister. Erinevalt valimiseelsest ajast kinnitasid nad korduvalt, et nad on valmis tagasi maksma laenud, nad on valmis tagasi maksma intressid. Selles osas olid nad väga kindlad. Mingit juttu võlgade mahakandmisest ei olnud» lisas ta.

Lauri sõnul ei ole Kreeka 1. märtsist rahast lage. Programmi pikendamine on lihtsalt turvavõrk ega tähenda ka seda, et nad kohe raha saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles