Valdo Kalm: need inimesed, kes ei vasta ettevõtte väärtustele, tuleb kohe lahti lasta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT, Elioni ja Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm.
EMT, Elioni ja Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm. Foto: Erik Prozes

Täna Tallinnas Energia avastuskeskuses toimuval personaliotsinguettevõtte Amrop juhtimiskonverentsil ütles Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm, et hoida tuleb neid inimesi, kes vastavad ettevõtte väärtustele. Ja need, kes ei hoia ettevõtte väärtusi, tuleb kohe lahti lasta.  

„Oluline on, kas need inimesed, kes ma oma ettevõttesse valin, töötavad vana juhtimispüramiidi järgi või on pööranud selle teistpidi ja on ka teenindavas rollis,” märkis Valdo Kalm.

„Juht peab küsima, kas ma saan teid kuidagi aidata – see on üha rohkem tulevikumudel. Juht peab aru saama, kuidas need inimesed, keda ta värbab oma tiimi, mõtlevad. Kas nad on võimelised võrgustikujuhtimiseks. Kõik ei ole, seda tuleb osata tajuda.”

„Pehmet poolt tuleb tunnetada ja siin aitavad väga palju just naised,” rääkis Valdo Kalm. „Ma tahan kiita Eesti Telekomi – meil on juhtkonnas mehi-naisi täpselt pooleks. Oleme TeliaSonera 22 riigi seas selle näitaja poolest absoluutsel esikohal. Naistel on väga hea tunnetus, seda tuleb ära kasutada. Lisaks on neil tihti pühendumust rohkem kui meestel.”

„Kes on head juhid?” küsis Valdo Kalm. „Juhi omaduste juures on nn pehme pool väga oluline. Kas inimestel on kirge teha oma tööd, olla oma ettevõtte fänn. Kas nad on energiatasemelt üle keskmise? Sellised inimesed lihtsalt veavad asju, teised tulevad neile järgi. Kas on julgust, tahtmist, positiivsust – ja neid omadusi pole üldse kerge mõõta. Personalijuhtidel on seetõttu väga raske roll.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles