Shanghai EXPO Eesti paviljonis avati ehtekunstnike näitus

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EXPO Eesti paviljonis avati ehetekunstnike näitus.
EXPO Eesti paviljonis avati ehetekunstnike näitus. Foto: EXPO

Shanghai EXPO Eesti paviljonis avati rühmitusse Õhuloss kuuluvate ehtekunstnike näitus.

Rühmituses osalevad kuus Eesti Kunstiakadeemiaga seotud loojat Kadri Mälk, Tanel Veenre, Piret Hirv, Kristiina Laurits, Eve-Margus Villems ja Villu Plink, kes hakkasid Õhulossi nime all näitusi korraldama 1999. aastal.

Seni on Õhuloss eksponeerinud näituseid lisaks Eestile ka Saksamaal, Portugalis, Ungaris, Hispaanias, Taanis, Hollandis ja nüüd Hiinas.

Õhulossi kunstnikelt on EXPO Eesti paviljoni VIP-osas eksponeeritud 51 ehet. Peale sarnase tunnetuse võib ehteid ühendava joonena näha ka eksperimenteerimist materjalidega. Ehtekunstnikud on andnud uue elu paljudele varem teistsuguses kasutuses olnud esemetele.

Näituse avamisel rõhutasid nii EXPO Eesti peakomissar Toomas Tiivel kui ka kunstnik Tanel Veenre näituse kõnekust paviljoni peateema raames - uuenduslikkust, materjalide taaskasutust, tehnilist meisterlikkust ning rikkalikku fantaasiat.

Näituse avamisel osales mitmeid Hiina kunstnikke ja kunstiteadlasi Shanghai kõrgkoolidest, Hangzhou Hiina Kunstiakadeemiast, Shanghai Moodsa kunsti muuseumist, Shanghai Konservatooriumist, ajakirjanikke, diplomaate, ärimehi Hiina mitmetest firmadest ning külalisi Iirimaa, Läti, Tšiili, Peruu, Soome, Saksamaa, Kolumbia, Hiina, Jaapani, Islandi, Kanada ning Hispaania paviljonidest. Näitus jääb avatuks septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles