Hiina ilmateenistus süüdistab ebatäpsustes rubla kukkumist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Hiina riiklik meteoroloogiateenistus ütles, et Venemaa majandusprobleemid, sealhulgas rubla langus, põhjustavad ebatäpsusi nende ilmaprognoosides.

«Meie ilmaennustused võivad olla vähem täpsed Vene rubla hiljutise languse tõttu,» sõnas Hiina riiklik meteoroloogiateenistus oma blogis, vahendab MarketWatch.

Nad selgitasid, et ilmateenistus kasutab ka Vene meteoroloogiateenistuse prognoose, sest suure naabrina on Venemaa ilm nende jaoks oluline.

Hiina sotsiaalmeedias reaktsioonid vaheldusid. Mõned nimetasid seda vabanduste väljamõtlemiseks, teised arvasid, et postitus on nali.

Reaktsioon oli piisavalt tugev, et ilmateenistus täiendas oma blogi esmaspäeva õhtul, öeldes, et kriitika on teenimatu. «Me tunnistame, et võime vahel eksida ning seega me ei pea mõtlema välja nii tobedaid vabandusi, mida inimesed ei suuda uskuda,» seisis seal.

Nõrgenev rubla ja muud probleemid on sundinud Venemaad vähendama kulutusi ilmaennustusele ning see on «vähendanud Vene ilmateenistuse vaatlusandmeid, mis mõjutab ka meie andmestikku,» selgitas Hiina meteoroloogiateenistus.

Hiina meteoroloogiateenistus ennustas, et teisipäevane ilm jääb -2 ja 12 kraadi vahele. Täpselt sama ennustas ka USA leht Weather Underground. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles