3 nippi juhile oma meeskonnaga samas taktis püsimiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3 nippi juhile oma meeskonnaga samas taktis püsimiseks
3 nippi juhile oma meeskonnaga samas taktis püsimiseks Foto: PantherMedia

Juhtidel on alati kiire, kuid vahel on vaja hoog hetkeks maha võtta ning uurida seda, kuidas juhitav meeskond toimib, mitte ainult sellele, milliseid tulemusi see toodab, kirjutab Entrepreneur.com.

Keskendu ja fokusseeri

Juhid peavad looma oma meeskonna organisatsioonilise raamistiku, tegema selgeks eesmärgid, väärtused, käitumismallid ja strateegiad. Kui need on paika loksunud, tuleb igapäevaselt ise nende täitmisel eeskujuks olla, kiita nende järgi joondatud käitumist ning laita kõrvalekaldumisi. Oma ootusi tuleb meeskonnale kommunikeerida regulaarselt ja erinevatel viisidel.

Suhtle

Juhid peavad hoidma oma meeskonnaliikmete ja ka teiste ettevõtte töötajate jaoks kommunikatsioonikanalid alati lahti. Seejuures tuleks üles leida võtmeinimesed, kes julgevad asjadest rääkida ilustamata, juhul kui töökeskkonnas peaks midagi pöörduma halvemuse poole.

Teeni oma töötajaid

Head juhid näevad oma peamise ülesandena oma töötajate teenimist, pakkudes neile juhiseid, suhtlusvõimalusi ja toetust, et nad saaksid oma igapäevaülesannetes särada. Teiste teenimine tähendab seda, et võtad süü enda peale ning tunnustuse jätad teistele, mitte vastupidi. Innustada tuleb nii tulemusi, kui ka püüdlusi ning andekatele töötajatele tuleks delegeerida koos vastutusrikaste ülesannetega ka võimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles