Otseülekanne valimisdebatilt: 50 halli varjundit Eesti majanduses

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees teeb kolmapäeval otseülekande majanduspoliitika küsimustele keskenduvalt valimisdebatilt, kus osalevad nelja parlamendierakonna esindajad.

Kell 10 algaval ja kaks tundi kestval arutelul osalevad Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv endine majandusminister Juhan Parts, kunagine rahandusminister, reformierakondlane Aivar Sõerd, parlamendi rahanduskomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljev ning Keskerakonda kuuluv Tallinna volikogu juht Toomas Vitsut. Debatti juhib Ameerika Kaubanduskoja president Eestis Andrus Alber.

Kunstikeskuses Tallinn Art Space toimuv arutelu kannab pealkirja «50 halli varjundit Eesti majanduses» ning seda korraldavad Teenusmajanduse Koda, Eesti Äriinglite Assotsiatsioon ja FinanceEstonia. «Oleme julmalt otsekohesed: me vajame värsket vaadet, otsustavust ja mõjusate otsuste tegemist. Eesti majanduselu vajab vürtsi. Eesti ettevõtjad vajavad vürtsi. Me kõik koos vajame loovaid lahendusi, paindlikkust ja tarkust investeerimisel kõigesse. See on kunst,» märkisid korraldajad.

Debatil otsitakse vastuseid küsimusele, kuidas peaks Eesti nutikalt spetsialiseeruma, et majandust konkurentsivõimeliseks teha, kuidas avada haridus ja tervishoid kvaliteedipõhisele konkurentsile ja kuidas see Eesti heaks tööle panna, mida teha, et Eesti tööturg muutuks ahvatlevaks töörände maaks, ja kuidas muuta tark teenusmajandus Eesti majanduse mootoriks.

Debati järel kuulutavad riigikogu esimees Eiki Nestor ja hea õigusloome tava žürii juht Allar Jõks välja eelmise aata parima ja halvima seaduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles