Neli lauset, mis näitavad, et su meeskond saaks olla produktiivsem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonnatöö.
Meeskonnatöö. Foto: PantherMedia

Selleks, et tõsta oma meeskonna produktiivsust, tuleks parandada enda ja kolleegide suhtumist ja muuta stereotüüpseid arvamusi. Kuidas meeskonna igapäevasuhtluse käigus selle arengut piiravaid avaldusi ära tunda, vahendab Entrepreneur.com

"Nii oleme me neid asju alati teinud"

Status quo säilitamisega kaasneb küll mugavus, kuid see välistab innovatsiooni ja riskide võtmise. Tegu on traditsioonilise mõttelaadiga, mille kohaselt on varasemad tegevused tänase edu põhjuseks. Tänapäeval ei ole selline suhtumine aga alati jätkusuutlik - edukas ettevõtja ja töötaja peaks olema valmis kiirelt muutuvate oludega kohanduma ning võtma intelligentseid riske.

"Keegi ei ole seda minult küsinud"

See lause peegeldab inimese apaatsust ja isoleeritud mõtlemist. Parimad töötajad ja ettevõtjad vaatavad alati suuremat pilti ning üritavad proaktiivselt ettevõtte probleemidele lahendusi pakkuda.

"See pole minu töö/vastutusala"

Seda lauset on ilmselt kõik inimesed kuulnud. Jah, tõepoolest kõigil inimestel on tavaliselt ka iseenda tööülesannetega piisavalt tegemist ning alati ei ole võimalik ka meeskonnatöös paindlik olla. Samas, selle väite pidev korrutamine näitab, et inimene pole huvitatud koostööst, suuremate probleemide lahendamisest ega tunne end teiste töötajate ega töökohaga seotuna.

"Ma ei tea, kuidas seda teha"

Seda lauset võib tõlgendada mitut moodi. Iseenesest on hea, kui meeskonnaliige teab oma puudujääke ning soovib aktiivselt nendega tegeleda. Samas, kui mingi asja mitteoskamine on toodud enda passiivsuse põhjusena, näitab see inimese vähest arengusoovi ning pikas perspektiivis võib see hakata mõjutama kogu meeskonna tööd negatiivses suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles