Stockmann tõmbab Venemaal ja Soomes poode koomale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni jalgealune Eestis on kindel.
Stockmanni jalgealune Eestis on kindel. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi kaks aastat tagasi ütles Stockmann pärast koondamislainet Soomes, et Eesti, Läti ja Venemaa poode see ei puuduta, plaanib ostukett sulgeda 2016. aasta lõpuks kolm idanaabri poodi.

Stockmann kavatseb suure kahjumi tõttu sulgeda lähiaastatel neli poodi – kolm Venemaa kauplust suletakse 2016. aasta lõpus ning Oulu kauplus Soomes 2017. aasta alguses, vahendab Yle Uutiset.

Stockmanni Oulu kaupluse sulgemisega koondatakse 230 inimest, kellest 90 töötavad täiskoormusega. Ettevõte on asunud selles osas pidama läbirääkimisi oma töötajate ametiühingu esindajatega, et jõuda kõiki osapooli rahuldava kokkuleppeni. Ettevõtte pressiesindaja Nora Malini sõnul loodetakse selles osas lõplik otsus teha käimasoleva aasta aprillikuuks.

Kolm Venemaal suletavat kauplust asuvad Moskva piirkonna Megashopping ostukeskustes. Pärast nende poodide sulgemist jääb Venemaal alles veel neli Stockmanni kauplust ja Peterburis asuv kaubamaja. Lisaks Stockmannile kavatseb ettevõte Venemaal kahjumi tõttu sulgeda ka kõik 19 samasse kontserni kuuluvad Lindexi poed.

«Me oleme seisukohal, et kõik meie poed peavad kasumit teenima ja kuna meie kannatasime eelmisel aastal olulist kahjumit, pidime sellele reageerima,» selgitas otsust Stockmann Grupi pressiesindaja. Nende nelja kaupluse sulgemine on seotud ettevõtte ligi 10-protsendilise müügitulu langusega 2014. aastal. Kontserni möödunud aasta konsolideeritud müügitulu oli 1, 844 miljardit eurot.

Stockmanni ja Lindexi kaupluste sulgemine Venemaal ja Soomes ei mõjuta mitte mingil viisil kontsernile kuuluvaid Stockmanni, Lindexi ja Seppäla kauplusi Baltikumis. Malini sõnul on ettevõtte juhid piirkonnas olevate poodidega väga rahul – näiteks Eesti ja Läti Stockmanni kasum kasvas 2014. aasta 2,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles