Tallinna Teletorn saab uue logo

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teletorni uus logo
Teletorni uus logo Foto: Velvet OÜ

Uue logo kujundas SA Tallinna Teletorni korraldatud korporatiivse identiteedi konkursi võitnud Velvet OÜ.

«Teletorn on 30 aastat olnud üks Tallinna võtmesümbolitest ning ülesanne oli sümbolit kinnistada, arendada ja võimendada,» sõnas Velvet OÜ loovjuht Janno Siimar.

Teletorni logos püüti Siimari sõnul ühendada kõik teletorni iseloomustavad märksõnad – vabadus, kommunikatsioon, tänapäevasus ning kõrgustesse tõusmine.

«Logo kujundamisel andsid inspiratsiooni tehnoloogia, teadmisjanu ja rõõm. Õhk, mis on täis eetrit ning mitte kunagi lõppev kommunikatsioon olid need, mille tulemusena sündis Teletorni tunnusmärk.»

Siimari selgituse kohaselt on torni kujutis logol graafiliselt äratuntav, kuid ei esine eraldiseisva detailina, vaid moodustab terviku seda ümbritseva levialast inspireeritud mustriga.

Põhilogol on torni kujutist ümbritsev muster sinistes toonides, sümboliseerides kõrgust, taevast ja sellega seotud vabadust.

SA Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu sõnul on silmapaistva ja üheselt mõistetava visuaalse identiteedi kujundamine loodava turismi- ja kultuuriatraktsiooni jaoks väga tähtis.

«Teletorn on märk, mis iseloomustab Tallinna, tema kultuuri, olemust ja ajalugu,» selgitas Riina Roosipuu.

Roosipuu lisas, et Velveti töö puhul võlus teletorni kujutamise abstraktsus, mis on kombineeritud kaasaegse ja mängulise lahendusega.

«Logo ühtib visiooniga, mille kohaselt pika ajaloo ja tugeva sümbolilise tähendusega objektist saab uus nüüdisaegne kultuuri- ja külastuskeskus.»

Tunnusmärgi ideekonkurss on üks osa teletorni muutmisel atraktiivseks turismi – ja kultuuriobjektiks – eriti Tallinna Euroopa Kultuuripealinnaks oleku valguses 2011.

SA Tallinna Teletorn ideekonkursile esitati 11 tööd. Lisaks sihtasutuse esindajatele osalesid võistlustöid hindavas žüriis Katrin Remmelkoor  (SA Tallinn 2011),  Ilona Gurjanova (Eesti Disainerite Liit) ja Kristjan Mändmaa (EKA disaini teaduskond).

Žürii hindas võistlustööde puhul nende vastavust SA Tallinna Teletorni vajadustele ja planeeritavale kuvandile ning tunnusmärgi läbimõeldust, eristuvust, värskust ja teostatavust.

Kolme parima võistlustöö hulka valiti lisaks Velvet OÜ tööle Produktsioonigrupp OÜ töö märgusõnaga «Torre» ja Identity OÜ töö märgusõnaga «360º».

Teletorni renoveerimistööde kogumaksumus on 102,8 miljonit krooni, sellest  moodustab 16,2 mln krooni SA Tallinna Teletorn omafinantseering ja ülejäänu katab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Tallinna Teletorn on ringhäälingu saadete edastamiseks ehitatud hoone, mis asub Tallinnas Pirita linnaosas.

Teletorn on kõrgeim ehitis Tallinnas ja kogu Eestis – torni kõrgus on 314 meetrit.

Sihtasutuse Tallinna Teletorn eesmärk on kvaliteetsete turismi-, kultuuri- ja vaba aja teenuste pakkumine Tallinna Teletornis ning teletorni turundamine rahvusvahelise vaatamisväärsuse ja elamusturismi sihtkohana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles