Jürgen Ligi: sain maksumaksjate ühingu vaenlase tiitli õigustatult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudis. Ma tulen veel tagasi!
“Ma tulen veel tagasi!”, viipab Jürgen Ligi Stenbocki majale, lahkudes seal toimunud erakorraliselt pressikonverentsilt, kus ta teatas tagasiastumisest.
Uudis. Ma tulen veel tagasi! “Ma tulen veel tagasi!”, viipab Jürgen Ligi Stenbocki majale, lahkudes seal toimunud erakorraliselt pressikonverentsilt, kus ta teatas tagasiastumisest. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eksrahandusminister Jürgen Ligi kommenteeris maksumaksjate vaenlase tiitli saamist, et on ühingu vaenlase tiitli nimetuse saanud õigustatult teenides ausate maksumaksjate, mitte ühingu huve.

«Ma olen selle eneseiroonilise nimega ühingu vaenlase tiitlit kahtlemata õigustanud, sest olen teeninud ausate maksumaksjate, mitte tema huve,» ütles Jürgen Ligi. «Maksunduses on mu eesmärk olnud maksude aus kokku kogumine ning selle arvel tööjõumaksude vähendamine. Mõlemas on olnud edu. Peale tulumaksu vähendamise, oleme juba suutnud sama töötuskindlustusmaksega ning tõsta maksuvaba miinimumi. Ruum on tekkinud ka selle jätkamiseks,» lisas ta.

Ligi sõnul on erinevatest pettusevastaste meetmete tulemusena on käibemaksu laekumine kiirenevas kasvus - detsembris koguni 18,4 protsenti.

«Fiktiivsed skeemid ei tööta enam nii tõhusalt ja skeemitajaid on lihtsam leida. See ei saagi kõigile meeldida , sealhulgas neile, kes  nõustavad maksude vältimist,» sõnas Ligi.

«Kuivõrd mulle heideti ette viimaste muudatustega kiirustamist ning avaldus oli seekord ka sügavalt poliitiline, märgin, et minu pakutust kiirema tempo dikteeris vajadus päästa 2013.sügisel koalitsioon: partneri nõudmistele  rohkem kulutada tuli leida osaliselt ja ka kiirem kate,» lisas Ligi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles