Investeerimispankur: Eesti võiks olla IT-katsepolügon

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Redgate Capitali partner Veikko Maripuu.
Redgate Capitali partner Veikko Maripuu. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti oleks ideaalne koht, kus testida IT-lahenduste töökindlust, lausus investeerimispankur, Redgate Capitali partner Veikko Maripuu Kuku raadios esinedes.

Maripuu sõnul soovivad paljud infotehnoloogia firmad suure tarbijaskonna kätte minevaid lahendusi väiksema grupi peal testida. Eesti oleks oma väiksuses selleks just ideaalne grupp, lausus ta.

Samas tõdes Maripuu, et meie väiksus toob kaasa ka teised probleemid ning ei lähe kaua aega, kui meie võimsused ammenduvad. «Ei ole võimalik, et kaks kolmandikku meie töötajatest hakkab tegutsema IT-valdkonnas,» ütles ta.

Maripuu tõi paralleele Luksemburgiga, kus domineerib finantssektor. Samas ei tööta selles sektoris Luksemburgis rohkem kui 20-30 protsenti töötajaskonnast ning palju seal hõivatutest tulevad tööle väljastpoolt. «Oleme suletud ühiskond, meil ei ole võimalik selline mobiilne tööjõu vaba liikumine nagu Luksemburgis,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles