Saaremaalt pärit mees tahab hakata tootma maailmaklassi õlut

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Anti Kuus.
Pildil Anti Kuus. Foto: Peeter Langovits

Saaremaalt pärit fotograaf ja ettevõtja Anti Kuus plaanib Saaremaal õlut tootma hakata.

«Idee on suurem kui lihtsalt väike pruulikoda rajada,» ütles Kuus, kes praegu taotleb kaubamärgi kaitset nimele «Saaremaa ölu», kirjutab Saarte Hääl. «Kas me ka tulemuseni jõuame, seda ma öelda ei oska, aga äriplaan on põhimõtteliselt olemas.»

Kuus, kes oma sõnul on õlletehase rajamise plaaniga tegelenud nüüdseks juba kümme kuud, tahab, et tema toodang kuuluks kvaliteedilt maailmaklassi.

«Eesmärk on teha Saaremaal vähemalt sama head õlut, kui on turule tulnud Lehe ja Põhjala õlu,» osutas ettevõtja, kes praegu töötab välja retsepte. «Ega siin väga palju leiutada saa, aga kaks asja on alati erinevad: vesi ja inimesed, kes õlut toodavad.»

Kuus ütles, et õllegurmaanina pole ta rahul, et Saaremaal ei toodeta Saaremaa õlut. «Nendes kohtades, kus õlut saab, olen ma sunnitud jooma Saksa ja igasugu imelikke õllesid, aga puudub selline asi nagu Saaremaa õlu,» märkis ta.

Kuusile kuulub Saaremaal kolm kinnistut, kuid esialgu on otsustamata, millisele neist õlletehas püsti pannakse. Asukohavalik sõltub suuresti vee kvaliteedist ja keemilisest koostisest ning mingil määral ka sellest, milline omavalitsus teeb parima pakkumise, et tootmine oma piirkonda saada.

Kuus ütles, et on õlletehase rajamisel plaaninud kasutada kõiki toetusmeetmeid, mida vähegi pakutakse. «Konkurents on selline, et kui sa hakkad oma rahaga tegema, siis sa oled juba kaotanud,» lausus Kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles