McDonald’s tugevdab Balti riikides positsioone

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald's.
McDonald's. Foto: Mihkel Maripuu

Kiirtoidukett McDonald’s plaanib kuni 2013. aastani Eestis, Lätis ja Leedus investeerida 20 miljonit eurot, vahendab Bizness & Baltija.

McDonald’s plaanib raha paigutada uute söögikohtade avamisse ning nende arv peaks järgmise kolme aasta jooksul kasvama 35ni, vahendab Läti venekeelne majandusleht kiirtoiduketi kaubamärki lõunanaabrite juures esindava Premier Restaurants Latvia juhtide sõnu.

Eestis töötab praegu 8 McDonald'si söögikohta. Selle aasta lõpuks peaks lisanduma kolm uut ning kahte olemasolevat ootab ees rekonstrueerimine.

2011. aastal peaks Lätis uksed avama kolm uut söögikohta ning kokku oleks lõunanaabritel siis 11 kiirtoiduga keha kinnitamise paika.

Leedus on McDonald’si kaubamärki kandvaid toidukohti kaheksa, millele selle aasta lõpus ja järgmise alguses lisanduvad veel kaks ning järgmise aasta jooksul ootab üht toidukohta ees värskenduskuur.

McDonald’s on maailma suurim kiirtoidukett ning 75 protsenti selle toidukohtadest töötavad frantsiisilepingute alusel ehk siis söögikohad ei kuulu mitte otseselt McDonald’sile, vaid firma on söögikohas tegutsevale firmale andnud tasu eest õiguse nende ärikontseptsiooni ja kaubamärki kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles