Registreeritud töötus kasvas jaanuaris

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jaanuaris jätkus registreeritud töötute arvu suurenemine, teatas töötukassa. Kuu lõpus oli töötuna arvel 29 998 inimest ehk 4,7 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

«Registreeritud töötute arvu kasv on möödunud aasta lõpus ja selle aasta alguses olnud mõnevõrra kiirem kui aasta tagasi,» ütles töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

«Arvestades tööturu hooajalisust oli registreeritud töötute arvu jätkuv kasv aasta alguses oodatav, sest aasta lõpuga lõppevad paljud tähtajalised töölepingud,» ütles Paavel. «Samuti vaatavad ettevõtted aasta vahetudes üle oma töötajate koosseise ja viivad läbi ümberkorraldusi, mis toob kaasa enam koondamisi. Tõenäoliselt hakkab registreeritud töötute arv vähenema alates märtsist nagu see on olnud ka eelnevatel aastatel.»

Kõrgeim oli jaanuaris registreeritud töötuse määr Valgamaal (9,2 protsenti) ja Ida-Virumaal (9,0 protsenti) ning madalaim Harjumaal (3,3 protsenti) ja Tartumaal (3,9 protsenti).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid jaanuari lõpus oskus- ja käsitöölised ja lihttöölised (20 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (16 protsenti).

Jaanuari jooksul lisandus detsembriga võrreldes rohkem uusi tööpakkumisi: 2795. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 5366. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajate kohad (24 protsenti). Järgnesid lihttöölistele, oskus- ja käsitöölistele ning seadme- ja masinaoperaatoritele (15 protsenti) pakutavad töökohad.

Töötukassa maksis jaanuaris töötuskindlustushüvitist 9020 inimesele ehk 26 protsendile kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 391 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 3,1 miljoni euro. Ligikaudu 124 euro suurust töötutoetust sai jaanuaris 7 950 inimest ehk 23 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles