3 põhjust, miks ettevõtjad ei tohiks puhkamist unustada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3 põhjust, miks ettevõtjad ei tohiks puhkamist unustada
3 põhjust, miks ettevõtjad ei tohiks puhkamist unustada Foto: SCANPIX

Ambitsioonikad alustavad ettevõtjad teevad tihti kuni 18-tunniseid tööpäevi ning jätavad puhkamise teise- või kolmandajärguliseks asjaks. Sellest, miks see ei ole aga alati hea mõte, kirjutab Entrepreneur.com.

Aju vajab piisava pikkusega puhkeperioodi

Pole mingi saladus, et edukad ettevõtjad on pidevalt sunnitud pikki töötunde tegema, kuna üritavad üheaegselt arendada parimat äristrateegiat, hoida firma toimimine veatuna ning panustada ka innovatsiooni. See aga võib viia läbipõlemiseni.

Selleks, et aju suudaks täisvõimsusel töötada, on talle vaja ka piisavalt puhkust anda, et väsimuse pärast ei kannataks tähelepanuvõime, motiveeritus, loomingulisus ja tulemuslikkus.

Kui kass on kodunt ära....muutuvad hiired enesekindlamateks

Jah, meeskonnal on vaja juhti, kuid ettevõtte toimimine ja areng ei tohiks olla ainult temast sõltuv. Tegelikult võib juhi eemalolek anda hoogu nii töötajate individuaalsele arengule ja proaktiivsusele, kui ka suurendada meeskonna sidusust, kuna üheskoos tuleb leida lahendusi probleemidele, mis varasemalt lasusid juhi õlgadel.

Juht peaks näitama eeskuju

Töötajad võtavad alati mingil määral oma juhist eeskuju, seega on oluline näidata, kui tähtis võib olla enese eest hoolitsemine ja tasakaal töö ja puhkuse vahel. Ületöötamise tõttu läbipõlenud töötaja ei ole õnnelik töötaja, samuti kannatavad selle tõttu ka pikemas perspektiivis tema töötulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles