Prantsusmaa ei ole Eestiga Swissleaksi infot jaganud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HSBC Šveitsi kontor Genfis.
HSBC Šveitsi kontor Genfis. Foto: Pierre Albouy / Reuters

Eesti maksu- ja tolliameti (MTA) teatel ei ole Prantsusmaa lekkinud HSBC Šveitsi kontori klientide andmeid, nn Swissleaksi leket, veel Eestiga jaganud.

«Konkreetse nimekirja kohta ei ole informatsiooni Prantsusmaa maksuhaldurilt veel laekunud,» ütles maksuameti teabeosakonna juhataja Tõnis Kuuse.

«MTA vahetab tulumaksualast informatsiooni kokkulepitud andmete osas kõikide EL riikidega. Samamoodi toimub ka informatsiooni edastamine teistest liikmesriikidest meile ja vastupidi, kui maksuadministratsioonil on alust arvata, et toimub tulude varjamine teises liikmesriigis,» ütles Kuuse.

«Vastavalt Euroopa Nõukogu direktiivile saadab ka Šveits meile infot Eesti isikute kohta, kes on saanud hoiuseintressidelt tulu Šveitsi krediidiasutustest. 2014. aastal edastati informatsioon 11 isiku kohta. Samas ei tähenda raha omamine ja hoidmine nt Šveitsis veel meie jaoks automaatselt võimalikku pettust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles