Pensionifond lahkus Soome paberitootjast lapstööjõu kasutamise tõttu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stora Enso paberivabrik
Stora Enso paberivabrik Foto: SCANPIX

Rootsi pensionifond süüdistab suurt Helsingi paberitootjat lapstööjõu kasutamises. Stora Enso on üks 49st välistatud investeeringust. 

Pensionifond AP7 müüs oma 3,3 miljoni euro suuruse osaluse maailma suuruselt teises ajakirja- ja kontoripaberitootjas detsembris. Pensionifond märkis, et Bulleh Shah Packaging, milles ka Stora Ensol osalus on, kasutab lapstööjõudu, vahendab Yle.

Karl-Erik Sundström sõnas, et ta on pettunud, ent tunnistas probleeme lapstööjõu kasutamisega. Sundström rõhutas, et probleem on väike. Ta ütles, et on üritanud probleemile lõppu teha.

«Me üritame tagada, et alltöövõtjad ei kasutaks lapstööjõudu. 640 lapsest 125 on kooli saadetud ning nende vanematele on makstud kompensatsiooni. Mõned vanemad on väga selle vastu olnud. Pakistanis saadetakse igal aastal tööle miljoneid lapsi. Me tahame näidata, et asja võib ka teisiti ajada,» sõnas Sundström.

Kolmapäeval avaldas Stora Enso raporti inimõiguste kohta ettevõttes. Raportis seisis, et ettevõttel on «palju arenguruumi» ning mitmetes riikides on töötajad alamakstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles