Mõis: minul ei ole plaanis Tallinna ühistupanka panustada

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis
Jüri Mõis Foto: Liis Treimann

Savisaare initsiatiivil asutatavasse Eesti Ühistupanka järelvalvajaks kutsutud ettevõtja Jüri Mõis ei usu sellesse ettevõtmisse piisavalt, et oma raha ettevõtte osakutesse paigutada.
 

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kutsus Mõisa linnavõimu initsiatiivil asutatava Eesti Ühistupanga nõukogusse, hoolimata ettevõtja kriitilisest suhtumisest munitsipaalpanga loomisesse.

Jüri Mõis

Sain alles reedel teada, et olen määratud Tallinna linna esindajaks panga järelvalveorganis.

Olen ühistupanga idee suhtes skeptiline, kuid otsused on juba tehtud ja linnavalitsusel on tugev mandaat ja head võimalused selle asja tegemiseks.

Eesti Ühistupanga elujõulisus saab selgeks veel enne pangalitsentsi kätte saamist.

Minul ei ole täna üldse plaanis sellesse panka panustada. Olen kaastaud vaid järelvalvajaks, et siin ei tegeletaks silmamoondamisega ja energia ei suunduks loosungiteks.

Tallinna linn on suur majandusorganisatsioon, mis tähendab, et alustaval pangal pole klientidega probleeme.

Peamine küsimus seisneb selles, et kas selle panga tegemine tuleb odavam: kõik Põhjala pangad soovivad suurema arvu klientide võitmiseks olla regionaalsed.

Kolm aastat tagasi, kui Eestist lahkus UniCredit, oleks pangandusturule sisenemine olnud edukam, sest kõikide litsentsidega panga oleks saanud kätte väga odavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles