Cameron arutas abidega Kreeka võimalikku lahkumist euroalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Briti peaminister David Cameron arutas esmaspäeval majandusametnikega tegevuskava Kreeka võimaliku lahkumise puhuks euroalast ning üldisemalt seoses Kreeka võlakriisiga.

Välisministeeriumi ja Inglise Panga ametnike kohtumine valitsusjuhiga kestis umbes tund aega, vahendab BNS. 

«Endiselt on olemas ebakindlus ja nakkusoht,» ütles Cameroni ametlik pressiesindaja. «Potentsiaalse ebakindluse kasvades tuleb kaaluda riski edasiseks surveks rahaturgudele. Selles kontekstis tuleb vaadelda laiemat teemaderingi,» ütles kõneisik vastuseks küsimusele, kas kohtumisel arutati ka Kreeka võimalikku lahkumist euroalast.

«Valitsus alustas ulatusliku tegevusplaani väljatöötamist juba 2012. aastal, kui euroala sattus seoses Kreekaga tugeva surve alla. Arvestades, et Kreekas on uus valitsus, on praegu õige aeg need plaanid uuesti üle vaadata.»

Kreeka uus peaminister Aleksis Tsipras lubas pühapäeval, et viib kasinusvastased valimislubadused ellu ning keeldus 240 miljardi euro suuruse abiprogrammi pikendamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles