Nõmme Spordikeskus tõstis euro tuleku tõttu hindu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Spordikeskuse seiklusrada.
Nõmme Spordikeskuse seiklusrada. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nõmme Spordikeskus kehtestas septembrist uue hinnakirja, millega tõstis osade teenuste hinda 40 protsenti. Firma ise põhjendab hinnatõusu kodulehel eurole üleminekuga.

«Alates 1.septembrist kehtib Nõmme Spordikeskuses uus hinnakiri, milline valmistab ette üleminekut eurole,» seisab kodulehel.

Nii maksab spordikeskuse suveperioodi sissepääs alates septembrist kehtiva hinnakirja kohaselt täiskasvanule 70 krooni varasema 50 asemel ehk 40 protsenti rohkem.

Dušši kasutamise eest tuleb varasema 15 krooni asemel maksta 20 krooni ehk kolmandiku võrra senisest rohkem.

Lukustatava riidekapi kasutamise tasu kahekordistus ning nüüd tuleb selle eest tasuda 20 krooni.

Spordiklubi juhtkond märgib, et kuigi hinnatõusust on püütud hoiduda, kuid tuleb see samm üldise elukalliduse kasvu ning mitmete sisendhindade märkimisväärse suurenemise tõttu astuda.

«Loodame oma klientide lojaalsusele ja mõistvusele, et üheskoos siseneda ihaldatud, kuid samas ka paljude poolt peljatud uude - € ajastusse! » kirjutatakse klientidele kodulehel.

Teised ettevõtjad on tavapäraselt püüdnud eurole üleminekut hinnatõusu põhjusena nimetamisest hoidaduda ning ausa hinnastamise kokkuleppega liitudes näidata, et tarbijat euro tulekuga ebaausalt ära ei kasutata.

«On hämmastav, et sellist asja tehakse, see on tarbija suhtes pigem äärmiselt inetu,» lausus tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski-Toomik euole ülemikut hinnatõusu põhjusena väljatoomist kommenteerides.

Vabaturu tingimustes tegutsevate ettevõtete hinnakujundusse tarbijakaitse sekkuda ei saa, kuid Turetski-Toomiku sõnul saab tarbija näidata oma suhtumist sellega, et sellistelt ettevõtetelt teenust ei osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles