Tööandjad soovivad tõsta bussijuhtide alampalga 800 eurole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris korraldasid ametiühingusse kuuluvad bussijuhtid Pärnus tunnise hoiatusstreigi.
Oktoobris korraldasid ametiühingusse kuuluvad bussijuhtid Pärnus tunnise hoiatusstreigi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Autoettevõtete Liit esitas Transpordi-ja Teetöötajate Ametiühingule ettepaneku bussijuhtide alapalga tõstmiseks 800 eurole, mis on praegu kehtivast bussisektori alampalga määrast 12,5 protsendi võrra suurem.

Sektori laiendatud üldtöökokkuleppe sõlmimine tähendaks täistööajaga töötavale bussijuhile nii avalikul kui kommertsliiniveol minimaalset palgataset alates 800 eurost.

«Muudatus võimaldab viia bussijuhtide alampalga sektoriüleselt ühtsele tasemele ning luua sellega tingimused võrdväärseks konkurentsiks. Ühtlasi kindlustab alampalga tõus bussijuhte arvestatava miinimumtasuga, millele omakorda lisanduvad täiendavad tasud vastavalt tehtud tööle,» selgitas Autoettevõtete Liidu direktor Villem Tori.

Sektori alampalga määr on ettepaneku kohaselt kohustuslik kõigile riigisisesel avalikul ja kommertsliiniveol töötavatele tööandjatele ning töövõtjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles