Laar: eelarve tasakaal toob edu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Peeter Langovits

Euroopa vajab julgust otsustada ning tulevikku vaadata, tõdes IRLi esimees Mart Laar Saksamaal Frankfurtis «Campus foorumil» Euroopa äriliidritele Eesti teest eurotsooni ülevaadet andes

Käsitledes oma kõnes Euroopa ees seisvaid väljakutseid rõhutas Laar, et suurimaks probleemiks on Euroopas praeguseks ajaks tõusnud võlakriis, mida süvendab veelgi demograafiline kriis.

Laari hinnangul on huvi Eesti poolt saavutatu vastu suur ja siiras. Samas küsiti korduvalt, et kas Eesti ikka suudab saavutatut hoida.

«Loomulikult tuli jutuks ka eelarve tasakaal ning selle nõude hiljutine lisamine Saksamaa põhiseadusesse. Saksamaal hinnatakse seda igati positiivselt, rõhutades et vastasel korral oleks riigil raske võlakriisist välja rabeleda».

Laari sõnul ei peeta seda ei majandust liigselt piiravaks ega takistavaks,

vaid just sammuks, mis seda kiiremini käima lükkab. Saksamaal läheb praegu

majanduses selgelt paremini kui naabritel ning nii mõnigi pidas seda vähemalt osaliselt eelarve tasakaalu eest võitlemise tagajärjeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles