Tallinnasse laienev Vene IT-firma kavatseb luua paarsada töökohta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Acronise asutaja ja juht Sergei Beloussov.
Acronise asutaja ja juht Sergei Beloussov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Eestisse arenduskeskuse toomiseks üle poole miljoni euro saanud Parallels'i plaan on luua siia paarsada töökohta. 

Ettvõtte peamine tegevusala on tarkvara arendamine, mis võimaldab ühes arvutis korraga kasutada erinevaid operatsioonisüsteeme  . Tuntuimad tooted on ka Eestis laialt levinud Parallels Desktop 9 ja 10, millega saab Apple Mac sülearvutites kasutada samaaegselt ka Windowsi operatsioonisüsteemi.

«Ajakiri Forbes nimetas Parallels’i hiljuti peale Google’it maailma teiseks parimaks tööandjaks pilvetehnoloogiaga tegelevate IT- firmade hulgas,» ütles EASi esindaja Venemaal Jaan Heinsoo. 

Parallels Software Estonia on lubanud 31. augustiks 2015 luua Eestis tugiteenuskeskuse, kus hakkab esialgu tööle 60 inimest. Järgmistel aastatel kasvab töötajate arv paarisajani.

«Eestis loodavas arenduskeskuses hakatakse tegema tugiteenuseid firma peamistele arendusklientidele, samuti hakatakse teenindama Parallelsi Euroopa kliente,» märkis Heinsoo. 

Ettevõte soovib Eestis tegeleda pilveandmetöötlusega, universaalsete failihaldussüsteemide arendamisega ja töötada välja järgmise põlvkonna platvorme hosting'u jaoks. Esimese tegevusaasta planeeritud müügitulu Eestis on 2,8 miljonit eurot, lisandväärtus töötaja kohta 46 000 eurot.

Parallels Software Estonia sai toetust EASi tugiteenuskeskuste investeeringu toetuse meetmest, kus rahastamise piirmäär on kuni 50 protsenti projekti abikõlbulikest kuludest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles