Sojatoodete tegija andis majandusraskuste käes alla

Järva Teataja / Postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootja tegevuse lõpetamise tõttu kaovad sojatooted ilmselt mõneks ajaks müügilt.
Tootja tegevuse lõpetamise tõttu kaovad sojatooted ilmselt mõneks ajaks müügilt. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järvamaal Peetri külas tegutsev sojatoodete valmistaja Soya Foods Baltic OÜ lõpetas tootmise, kuid loodab leida ettevõtja, kes on valmis tootmist jätkama.

«Kahjuks peame teatama, et seoses majandusraskustega olime sunnitud tootmistegevuse peatama,» vahendab Järva Teataja ettevõtte kodulehel olevat teadet.

Firma sõnul tegeletakse aktiivselt sellega, et leida sojapiimatoodete tootmise ja müümise jätkajat, et tarbijal oleks võimalik juba paari-kolme kuu pärast harjumuspäraseid tooteid osta.

Soya Foodsi juhatuse liikme Neeme Rõõsi ütlust mööda on sojapiimatooted Baltikumi turul innovaatilised.

«Raske on selliste toodete puhul hinnata, kui kiiresti tarbijad tooted omaks võtavad. Kahjuks oli turu areng plaanitust aeglasem ning eraldi seisva väikeettevõttena polnud antud olukorras võimalik jätkata,» selgitas ta aripaev.ee-le.

Rõõsi meelest on mõistlik jätkata ettevõtmist suurema toiduettevõtete grupi osana.

Ta lisas, et praegu käivad läbirääkimised Eesti suuremate toidukontsernidega, et sojapiimatoodete tootmine aasta lõpuks taastuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles