Maailma rikkaimaks meheks pürginust sai võlamiljardär

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei avaldatud pilt sel reedel Eike Batista kodust arestitud Lanborghinist.
Politsei avaldatud pilt sel reedel Eike Batista kodust arestitud Lanborghinist. Foto: AFP / Scanpix

Politsei korraldas sel nädalal reidi miljardäri Eike Batista Rio de Janeiro häärberisse ning viis muuhulgas kaasa seitse sõidukit, mobiiltelefoni ja ligi 29 000 eurot sularaha.

Reid järgnes Brasiilia kohtuniku käsule arestida Batista, tema kahe poja, eksabikaasa ja kolmanda lapse ema varad. Batistat süüdistatakse kohtus turumanipulatsioonis ja insider-tehingutes, kirjutab Bloomberg.

58-aastane Batista ei suuda maksta oma võlgu, mis tal on pankade ja fondide ees. 2012. aastal oli Batista varade väärtus 35 miljardit dollarit, kuid täna on tema väärtus hoopis 1,2 miljardi dollariga miinuses. Bloombergi miljardäride indeksis anti talle haruldane märge „negatiivne miljardär“.

Tegemist on haruldase olukorraga, sest miljardäridel ei kogune tavaliselt võlgasid. Probleem tekkis Batistal sellest, et ta käendas isiklikult ühe miljardi dollari väärtuses oma ettevõtetele võetud laene arengupangalt BNDES.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles