Vene IT-firma sai Eestilt siiakolimiseks üle poole miljoni euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Acronise asutaja ja juht Sergei Beloussov.
Acronise asutaja ja juht Sergei Beloussov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas toetada 583 000 euroga Vene ärimehe Sergei Beloussovi ettevõtte Parallels Software Estonia tugikeskuse loomist Eestisse, Beloussovi kaks ettevõtet hakkavad tegutsema Ülemiste Citys.

Programmi kogumaksumus on 1,2 miljonit eurot, selgub EASi andmetest. Varem on meedias juttu olnud Beloussovi teise IT-firma Acronise tugikeskuse Eestisse kolimisest, detsembris ütles Beloussov, et Acronise arenduskeskuses hakkab viie aasta jooksul tööle 500 inimest, vahendab BNS.

Praeguseks on Parallels Software Estonia sõlminud Technopolis Ülemistega lepingu Ülemiste Citysse kolimiseks, kinnitas BNSile Technopolise juht Gert Jostov. «Kokkulepe on saavutatud ka Acronisega, millega leping sõlmitakse lähiajal,» lisas Jostov. «Lepingu detaile ei ole meil kahjuks võimalik avaldada, kuid nii Acronis kui ka Parallels on varasemalt välja öelnud, et alustavad mõlemad mõnekümne inimesega, et siis hiljem juba väga suureks kasvada,» rääkis ta.

Parallels Software pakub erinevate operatsioonisüsteemide virtualiseerimist ning pilveteenuseid. Acronis arendab andmekaitselahendusi – toodetakse tarkvara andmete varukoopiate säilitamiseks, katastroofimõjude haldamiseks, andmete ohutuks jagamiseks ja neile ligipääsuks.

EASi Venemaa välisesindaja Jaan Heinsoo:

Parallels on tarkvaraarendusega tegelev ettevõte, oma valdkonnas maailmatasemel tipptegija. Nende peakontor asub USAs, neil on ligi 1000 töötajat ning tütarettevõtted paiknevad 15 riigis üle maailma. Ajakiri Forbes nimetas Parallels’i hiljuti peale Google’it maailma teiseks kõige atraktiivsemaks tööandjaks pilvetehnoloogiaga tegelevate IT-firmade hulgas. Sellise ettevõtte usaldus on väga hea referents Eestile. Ettevõtte peamine tegevusala on tarkvara arendamine, mis võimaldab ühes arvutis ühildada erinevaid operatsioonisüsteeme. Tuntuimad tooted on ka Eestis laialt levinud Parallels Desktop 9 ja 10, millega saab Apple Mac sülearvutites kasutada samaaegselt ka Windowsi operatsioonisüsteemi programme. 

Parallels Software Estonia on lubanud 31. augustiks 2015 luua Eestis tugiteenuskeskuse, kus hakkab tööle 60 tarkvaraarendajat. Järgmistel aastatel peaks töötajate arv plaanipäraselt kasvama paarisajani. Esimese tegevusaasta planeeritud müügitulu Eestis on 2,8 mln eurot, lisandväärtus töötaja kohta 46 000 eurot (see ületab Eesti keskmist lisandväärtust 2 korda).

Parallelsi kontserni 2013. majandusaasta konsolideeritud käive oli 132,8 mln USA dollarit. Parallels Software Estonia sai toetust EASi tugiteenuskeskuste investeeringu toetuse meetmest, kus rahastamise piirmäär on kuni 50 protsenti projekti abikõlbulikest kuludest. Rahalise toetuse saamiseks on ettevõte esitanud EASile äriplaani ning toetatakse eelkõige töötajate erialast koolitust. Toetus on kulupõhine, mis tähendab seda, et EAS hüvitab tagantjärele osa eelnevalt heaks kiidetud kulutustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles