Euroala rahandusministrid kogunevad erakorraliselt kolmapäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Kreeka parlamendihoone ees toimunud meeleavaldus uue valitsuse toetuseks.
Eile Kreeka parlamendihoone ees toimunud meeleavaldus uue valitsuse toetuseks. Foto: SCANPIX

Eurotsooni liikmesriikide rahandusministrid kohtuvad tuleva nädala kolmapäeval Belgia pealinnas Brüsselis, et arutada Kreekaga seonduvat.

Erakorralise kohtumise korraldamisest teatas eurogrupi Hollandi rahandusministrist liider Jeroen Dijsselbloem täna oma mikroblogivõrgustikus Twitter. Kohtumine leiab aset päev enne Euroopa Liidu valitsusjuhtide tippkohtumist.

Kreeka liidrid on käesoleval nädalal tutvustanud oma vaateid, kuidas võlatingimusi tuleks muuta. Nädala alguses egi riigi rahandusminister Iannis Varoufakis ettepaneku, mille kohaselt ei taotle Ateena võla kustutamist, vaid tahab selle võla uuteks võlakirjadeks ümber vahetada.

Esimest tüüpi võlakirjad oleksid seotud Kreeka majanduskasvuga ja need korvaksid seniseid laene. Teist tüüpi võlakirjadega, mida Varoufakis nimetas igavesteks, asendataks Euroopa Keskpanga valduses olevad praegused Kreeka võlakirjad. Detailseid ettepanekuid on Ateena lubanud enne veebruari lõppu.

Eile kohtus Vaoufakis Berliinis Saksa rahandusminister Wolfgang Schäeublega, kes aga märkis, et Kreeka võlgade kustutamine ei tule kõne alla. Tema sõnul ei võeta enam Kreeka riigivõlakirju enam Kreeka pankade laenude tagatisena vastu, kuna Ateena abi- ja laenuprogrammide jätkumine ei ole kindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles