Alexela Groupi Bidilolt välja ostmine läks maksma 35 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiti Hääl
Heiti Hääl Foto: Mihkel Maripuu

Alexela Grupi juhtkonna valdusettevõte Kadaka Varahalduse AS omandas mullu novembris Kasahstani ettevõtja Igor Bidilo 50-protsendilise osaluse 35 miljoni euro eest, selgub Mergermarketi andmetest.

Samuti selgub, et 35 miljoni euro suurune tehing oli väärtuse poolest mullu neljandas kvartalis suuruselt kolmas, jäädes alla Citadele panga 75-protsendilise osaluse müügile Lätis ja Cgates'i müügile Leedus. Alexela Grupi nõukogu esimehe Heiti Hääle sõnul finantseeris tehingut Swedbanki ja Nordea Eesti sündikaat.

«On hea meel tõdeda, et lisaks juhtkonnale usuvad Alexela Grupi arengusse ka suurpangad. Täname oma endiseid partnereid, kellega koostöös on Alexela Grupp teinud läbi olulise arengu,» sõnas Hääl. Tehingu juriidilised nõustajad olid advokaadibürood Borenius ja Lawin. Tehingut aitas struktureerida LHV Pank.

Alexela Grupp on valdusfirma, mis tegutseb kolmes ärivaldkonnas – energeetika, kinnisvara ja metallitööstus. Energeetika ärisuunda kuuluvad mootorikütuste jaemüüja Alexela Oil, Paldiski LNG terminali arendav Balti Gaas, kütusekaubandusega tegelev Energia Nord, põlevkiviõli, elektri- ja soojatootja Kiviõli Keemiatööstus, vedel- ja maagaasi ettevõte Reola Gaas ja energiamüügiga tegelev Elektrimüügi AS. Kinnisvara ärisuuna ettevõtted on OmaKoduMaja, Paldiski Arendamise AS ja Baltic Exchange. Metallitööstuse ärisuuna moodustavad Tiki kaubamärgi kaudu järelhaagiste tootjana tuntud AS Bestnet ja Paldiski Tsingipada (Zincpot).

Alexela Grupp ettevõtete 2013. aasta kogukäive oli üle 238 miljoni euro. Kontsernis töötab ligi 1500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles