TeliaSonera sai loa osta Tele2 Norra äri

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TeliaSonera peamaja Stockholmis.
TeliaSonera peamaja Stockholmis. Foto: SCANPIX

TeliaSonera sai Norra konkurentsiametilt loa osta Tele2 Norra operatsioonid, teatas ettevõte Stockholmi börsile.

Norra konkurentsiameti heakskiidu saamiseks lahutati tehingust äriklientidele kommunikatsioonilahendusi pakkuv Network Norway, mille ostab mobiilioperaator ICE. Selle võrra vähenes ka tehingu summa, esialgse 5,1 miljardi Rootsi krooni asemel maksab TeliaSonera nüüd Tele2-le 4,5 miljardit krooni (477,3 miljonit eurot).

TeliaSonera teatel ei muutu Network Norway väljaarvamisega tehingust kulude sünergia, vaid nagu varem teatatud, ulatub see 800 miljoni Rootsi kroonini aastas (85 miljonit eurot). Kulude sünergia pääseb ettevõtte hinnangul täielikult maksvusele järgmise aasta teisest poolest alates.

Võrkude integreerimiskulud jäävad hinnanguliselt vahemikku 250-450 miljonit krooni ja investeeringud kasvanud andmemahtude ohjamiseks ulatuvad 350 miljoni kroonini.

Ühtlasi lubab TeliaSonera katta Norra järgmisel aastal 98 protsendi ulatuses 4G võrguga, aasta varem kui konkurentsiameti seatud tähtaeg.

«Olen rahul, et Norra konkurentsiamet näeb selle tehingu kasulikkust. See pole hea mitte ainult meie ja Tele2 klientidele, vaid üldse kogu Norrale. Meist saab tugevam ja usaldatavam alternatiiv Telenorile selle koduturul. Nüüd kavatseme kiirendada mobiilse interneti käivitamist,» ütles TeliaSonera tegevjuht Johan Dennelind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles