Käepigistus mängib tööintervjuul olulist rolli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käepigistus mängib tööintervjuul olulist rolli
Käepigistus mängib tööintervjuul olulist rolli Foto: PantherMedia

Esimese mulje tööintervjuul loovad lisaks välimusele ka kätlemisharjumused. Sellest, mida saab käepigistusest välja lugeda, kirjutab Business Insider.

Konsultatsioonifirma Beyond Philosophy tegevjuhi Colin Shaw sõnul näitavad käepigistused kehakeele olulisust ning neis sisaldub suur hulk tähtsat informatsiooni, mida kätlev inimene ei pruugi ise tajudagi.

“Iga intensiivsuse tase tugeva ja lõdva käepigistuse vahel kommunikeerib teisele osapoolele teadlikke ja alateadlikke vihjeid sinu isikuomaduste kohta,” selgitas Shaw. “Nende mõistmiseks ei pea olema eriline ekspert.”

Näiteks saab intervjueerija sinu käepigistusest välja lugeda, kas sa oled enesekindel või närviline, tagasihoidlik või agressiivne ning palju muid isikuomadusi ja meeleseisundeid.

Seejuures tuleks meeles pidada, et kätlemisel tajutud esimene mulje sinu kohta jääb tööandjat mõjutama kogu tööintervjuu ajaks. Isegi kõigile küsimustele perfektselt vastanud kandidaati analüüsides võib intervjueerijal kummitada mõte: “ta küll on antud töökohale piisava kvalifikatsiooniga ning nutikas, kuid tema käepigistus ütles mulle, et ta on väga tagasihoidlik. See aga ei sobi meie ettevõtte sisemise kultuuriga”.

Shaw sõnul ei ole hea käepigistuse puhul oluline mitte ainult selle tugevus. Silmside puudumine ja rahutus saadavad samuti teisele poolele negatiivseid sõnumeid.

“Mõnikord, ilma, et sa ise sellest arugi saaks, annab sinu kehakeel suhtlemisel palju infot sinu tegeliku seisundi kohta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles