3 nippi, kuidas mentorsuhtest maksimaalset kasu saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3 nippi, kuidas mentorsuhtest maksimaalset kasu saada
3 nippi, kuidas mentorsuhtest maksimaalset kasu saada Foto: PantherMedia

Alustavale ettevõtjale on mentori abi väga teretulnud, kuna tema kogemused ja teadmised aitavad üldlevinud vigu vältida ja äri kiiremini kasvatada. Management.co.uk vahendab kolme nippi, kuidas mentorlussuhtest maksimumtulemus välja pigistada.

Pane paika konkreetsed plaanid

Sa ei saa jõuda sinna, kus sa olla tahaksid, kui sa ei tea, kust sa alustama peaksid. Esimene samm eduka mentorlussuhte loomiseks on enda analüüsimine. Esita endale küsimus -  milline inimene sa tahaksid olla? Pane paika oma isiklikud ja tööalased eesmärgid ja visanda plaan, kuidas neid saavutada.

Mentorit tuleb hoolikalt valida

Peale seda, kui isiklik arenguplaan on paika pandud, tuleks alustada konkreetse inimese otsimist, kes sobiks kõige paremini sinu mentori rolli täitma. Enne, kui kogud kokku julguse potentsiaalse mentori poole pöördumiseks, mõtle hoolikalt läbi, kas tegu on ikkagi tugevaima kandidaadiga.

Parimad mentorlussuhted toimivad inimeste vahel, kes on mõlemad sellele suhtele 100 protsenti pühendunud ja on valmis üksteiselt pidevalt juurde õppima. Mentor peab olema valmis andma oma panuse, kuid ka teisel osapoolel on olulisi kohustusi. Muuda kohtumised mentoriga ka talle intellektuaalselt stimuleerivaks, see näitab, et ka sina oled suhtesse investeerimisest huvitatud.

Pane paika ootused

Mentori omamine ei ole imerelv, ta ei ole suuteline momentaalselt sulle “maagilisi teadmisi” üle kandma. Mentorlussuhet alustades pane paika oma konkreetsed ootused ning teadvusta endale, et parimate nõuannete “kohale jõudmine” ning nende mõju sinu tööalasele edukusele võib võtta aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles