IMF kinnituse kohaselt Kreekaga võlakõnelusi ei peeta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis. Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Üks Kreeka rahvusvahelisi kreeditore Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) teatas kolmapäeval, et ei ole pidanud Kreeka uue valitsusega kõnelusi riigi seniste võlgade üle.

«Me ei ole kokku leppinud, kuidas lahendada Kreeka senise abiprogrammi võlgu, ega ole arutanud selle raamkava muutmist,» öeldakse IMFi avalduses, vahendab BNS. 

Kreeka valitsus soovib 240 miljardi euro suuruse abiprogrammi IMFi, Euroopa Komisjoni ja Euroopa Keskpangaga (EKP)  taas arutusele võtta ja selle tingimusi muuta.

Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis ütles kolmapäeval Itaalia ajalehele La Repubblica, et valitsus soovitab EKPlt saadud laenu 20. juuliks tagasi maksta. Kuid võla euroriikidele ja IMFile soovitab valitsus vahetada Kreeka majanduskasvuga seotud võlakirjadeks.

«Me hakkaksime neile Kreeka võlga tagasi maksma siis, kui Kreeka majandus on saavutanud stabiilse kasvu,» ütles minister.

Varoufakise sõnul on seda plaani IMFile tutvustatud ning ta loodab mõistvat suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles